’s Gravendreef in Leidschendam en Den Haag

DeBijlesStudent zet ook dit jaar weer de samenwerking voort met het ’s Gravendreef College in Leidschendam en Den Haag. We werken actief samen met de scholen om de huiswerkbegeleiding goed aan te laten sluiten op de lesmethodes. De begeleiding vindt plaats op een rustige plek waar leerlingen geholpen worden met onder meer hun huiswerk. De huiswerkbegeleiding is van 15:00 tot 17:00 uur op maandag, dinsdag en donderdag.

Vrije School Den Haag

Na een succesvol eerste jaar zal DeBijlesStudent ook dit jaar de huiswerkbegeleiding verzorgen op de Vrije School in Den Haag. We werken actief samen met de coördinatoren van de Vrije School om de begeleiding perfect op het schoolsysteem aan te laten sluiten. De huiswerkbegeleiding vindt plaats op een rustige plek waar elke leerling zich goed kan concentreren. De huiswerkbegeleiding is van 15:30 tot 17:30 uur op maandag, dinsdag en donderdag.

Wellantcollege Madestein in Den Haag

DeBijlesStudent start een samenwerking met het Wellant Madestein in Den Haag. Op dinsdag en donderdag van 15:15 tot 17:15 vindt de huiswerkbegeleiding plaats. Onze huiswerkbegeleiders helpen de leerlingen met huiswerk en het maken van een haalbare planning.

Vlietland College in Leiden

In het schooljaar 2016-2017 zal DeBijlesStudent de huiswerkbegeleiding verzorgen op het Vlietland College in Leiden. In een rustige vleugel in het schoolgebouw zal van 15:15 tot 17:15 de huiswerkbegeleiding plaatsvinden. In deze uren helpen we leerlingen met maak- en leerwerk. Daarnaast helpen onze studenten met plannen en organiseren. De huiswerkbegeleiding is op maandag, dinsdag en donderdag.

Kids in Kenia

Elk kind dat de kans krijgt om naar school te gaan, werkt aan zijn/ haar eigen toekomst en aan de toekomst van de gemeenschap. Een klein project kan al een groot verschil maken. Daarom werken we samen met Kids in Kenia en het ‘s Gravendreef College om talentvolle leerlingen in Kenia te helpen.

Sinds 2003 is het basisonderwijs in Kenia gratis, hierdoor kunnen veel meer kinderen naar school. Maar na deze basis is er geen vervolg, want de kosten voor het voortgezet zijn met 350 euro per jaar erg hoog. Een gemiddeld gezin in Vitsangalaweni leeft van 1 euro per dag. Veel kinderen krijgen dus niet de kans om hun talenten te ontwikkelen. Dat vinden wij heel erg, daarom ondersteunt DeBijlesStudent samen met het ’s Gravendreef College het Scholarship Program van Kids in Kenia.